Kávovo – krémový cheese cake
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
celozrnná kakaová sušienka
1
KL
mletá káva
80
g
maslo
1
PL
voda
1
PL
práškový cukor
Plnka
1
PL
instantná káva
1
PL
voda
4
plátky
želatína
2
ks
vajce
130
ml
mlieko
1/3
šálka
kakao
70
g
horká čokoláda
8
PL
hnedý cukor
1
štipka
soľ
postup
1.
Sušienky rozdrvíme na drobno, a potom ich nasypeme do misy. Pridáme k nim cukor, kávu, mäkké maslo a premiešame. Maslom vymastíme koláčovú formu a vložíme do nej sušienkovú zmes. Riadne ju vymačkáme na dno aj na steny, potom prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky stuhnúť.
2.
Rúru predhrajem na 190 stupňov a upečieme v nej korpus pričom ho najskôr pečieme 5 minút na danej teplote a potom 10 minút na teplote 165 stupňov. Plnku si pripravíme tak, že zmiešame kávu s vodou, potom vmiešame želatínu necháme napuchnúť.
3.
V mise vyšľaháme žĺtok spolu s mliekom, troma lyžicami hnedého cukru a kakaa. Misu posadíme na kastról, kde sme naliali vriacu vodu a zmes vyšľaháme do zhustnutia. Potom primiešame zmes so želatínou a miešame až kým sa zmes nerozpustí.
4.
Čokoládu nakrájame a vmiešame ju do zmesi. Zmes miešame pokiaľ sa čokoláda v nej nerozpustí. Potom ju necháme vychladnúť asi na 20 stupňov. Štipku soli pridáme do bielka vyšľaháme z neho penu, ďalej pridáme zostatok cukru a došľaháme tuhý sneh. Napokon do neho primiešame opatrne po častiach chladný krém. Plnku rozotrieme do korpusu a necháme stuhnúť minimálne 2,5 hodiny.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.