FOTORECEPT: Veľkonočný škoricovo-orechový hrnčekový baranček
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
cesto
1
šálka
mlieko
1
ks
žĺtok
7
PL
olej
2,5
šálky
polohrubá múka
3
PL
kryštálový cukor
25
g
droždie
plnka
1/2
ks
Hera
podľa chuti
škoricový cukor
podľa chuti
mleté vlašské orechy
postup
1.
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misky s múkou, olejom a žĺtkom prilejeme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a kúsok odkrojíme a odložíme na stranu- to bude hlava.
2.
Väčšiu časť cesta vyvaľkáme,
3.
a natrieme zmäknutou herou, alebo maslom,
4.
posypeme škoricovým cukrom, posypeme mletými orechami,
5.
zvinieme ako roládu,
6.
a nakrájame na 2 cm kúsky,
7.
poukladáme na plech vystlaný papierom a vytvoríme barančeka. ako očko môžeme použiť hrozienko, urobíme malé uško, papuľku, nožičky a chvostík. Necháme ešte 20 min. odpočívať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.