FOTORECEPT: Kuracie stehná plnené špenátovo-orechovou plnkou
2
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie stehno
170
g
baby špenát
1
hrsť
vlašské orechy
2
ks
cibuľa
3
PL
kokosový olej
1
PL
sójová omáčka
2
strúčiky
cesnaku
grilovacie korenie
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Na kokosovom oleji speníme do zlatista nakrájanú cibuľku.
2.
Potom pridáme nakrájaný cesnak na plátky a opláchnutý baby špenát.
3.
Potom pridáme nasekané na drobno vlašské orechy a restujeme asi 5 minút.
4.
Na záver osolíme (1KL soli), pridáme 1 PL sójovej omáčky a spolu restujeme na jemnom ohni ešte asi 5 minút.
5.
Medzitým si umyjeme kuracie stehná a narezeme ich zo zadu (spravíme ostrím nožom dieru). Jemne mäsko nasolíme a do diery vložíme polovicu plnky (druhú polovicu dáme do druhého stehna).
6.
Potom kuracie stehná vložíme do zapekacej misy, potrieme kokosovým olejom a posypeme grilovacím korením. Ak sa nám nejaká plnka ešte zvýši, môžeme poukladať na vrch. Na záver dajte 2 PL kokosového oleja aj okolo mäska a podlejte 2 dl vody.
7.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov najprv 45 minút zakryté a potom 15 minút odokryté. Ako prílohu som zvolila pečenú zeleninku, konkrétne mrkvu a červenú papriku.
8.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.