FOTORECEPT: Špaldová pizza so sardinkovou omáčkou a pórkom
2
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
130
g
celozrnná špaldová múka
60
ml
voda
25
ml
olivový olej
1/2
KL
rozmarín
1
KL
soľ
Náplň
1
konzerva
sardinky vo vlastnej šťave
2
dl
paradajkové pyré
300
g
pór
7
ks
čierna oliva
50
g
biely tofu syr
korenie na pizzu
postup
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Múku zmiešame s vodou, olejom, soľou, rozmarínom a vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 30 min. odležať v chladničke.
2.
Medzitým si na troche oleja osmažíme na pásiky nakrájaný pór, pokým nechytí hnedú farbu.
3.
Sardinky vyberieme z konzervy, šťavu vylejeme, nakrájame ich nadrobno a zmiešame s paradajkovým pyré (kúpila som z Lidlu).
4.
Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymažeme olejom a rozvaľkáme do nej cesto tak, aby boli okraje vyššie. Tie potom vidličkou pritlačíme o okraj.
5.
Na cesto vylejeme paradajkovo-sardinkovú omáčkou.
6.
Na omáčku uložíme osmažený pórek, rozpolené čierne olivy a tofu syr nakrájaný na tenké plátky. Vrch posypeme korením na pizzu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.