Vínovo-mandľové tyčinky
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
120
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
1
KL
soľ
4
PL
biele víno
1
ks
bielok na potretie
30
g
nasekané mandle
postup
1.
Do múky dáme mierne zmäknuté maslo, soľ, žĺtok, víno a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať najmenej 1 h.
2.
Potom ho vyvaľkáme do hranatého tvaru na hrúbku asi 5 mm, radličkou rozkrojíme na pásy široké asi 10 cm, potrieme rozmiešaným bielkom, zľahka posypeme posekanými mandľami.
3.
Pásy radličkou pokrájame na tyčinky široké asi 1 cm, poukladáme ich na suchý plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.