Dusená mrkva s mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
bravčové mäso
1
PL
masť
1
PL
hladká múka
500
g
mrkva
podľa chuti
soľ
1
štipka
korenie
1/2
KL
cukor
postup
1.
Mäso nakrájame na hranolky, mierne osolíme a okoreníme a na masti prudko opečieme po všetkých stranách.
2.
Mrkvu nakrájame na kocky, pridáme k opečenému mäsu, zalejeme vodou a za občasného premiešania dusíme domäkka.
3.
Keď je mäso i mrkva mäkká a tekutina vydusená až na tuk, prisypeme múku, ľahúčko ju opražíme a zalejeme vodou. Dôkladne premiešame a varíme ešte asi 15 min.
4.
Dochutíme soľou a podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.