Tyčinky s bryndzou
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
250
g
margarín
200
g
bryndza
1
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
voda, soľ, vajce na potretie, rasca
postup
1.
Jednu tretinu múky zmiesime s margarínom a sformujeme do kocky. Do ostatnej pridáme bryndzu, soľ, žĺtok, vodu, vypracujeme vláčne cesto, z ktorého urobíme bochník a necháme stáť 15 minút.
2.
Potom do cesta zabalíme margarínovú kocku a vyvaľkáme ho. Skladáme ho a vyvaľkáme ako lístkové cesto. Trikrát poskladané cesto vyvaľkáme na hrúbku 1/2 cm, potrieme rozšľahaným vajcom, pokrájame na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou, upečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.