Špargľová omeleta
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
g
maslo
3
ks
vajce
400
g
špargľa
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
maslo na poliatie
postup
1.
Špargľu očistíme a uvaríme v osolenej vode do mäkka (ak je z konzervy tak ju len zohrejeme). Teplú špargľu vyberieme, necháme odkvapkať a odložíme na teplé miesto. Vajcia vyšľaháme spolu so soľou a korením.
2.
Maslo rozškvaríme na panvici do zlatista, nalejeme vajcia a miešame na miernom ohni vidličkou, až kým nezhustnú. Následne omeletu opatrne prevrátime, na spodnej strane ju ešte trocha opečieme, preložíme na tanier a položíme na ňu teplú špargľu. V polovici omeletu preložíme a polejeme maslom. Servírujeme horúce.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.