Pridať recept

Savarinov nákyp

ingrediencie

3 ks
vaječný žĺtok
3 ks
vajce
90 g
práškový cukor
100 g
krupicová múka, hrozienka

CUKROVÁ VODA

100 g
cukor
1/2 dl
rum, voda podľa chuti a množstva

VANILKOVÝ KRÉM

3 dl
mlieko
60 g
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
10 g
krémový prášok so zlatým klasom
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh a pridáme druhú polovicu cukru, došľaháme. Pridáme ho k vymiešaným žĺtkom a zamiešame múku a hrozienka.
 
2.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy a pečieme. Upečený vyklopíme, pokrájame a namáčame v cukrovej vode, do ktorej sme pridali rum. Poukladáme na tanier a polejeme teplým vanilkovým krémom.
3.
KRÉM: 2 dl mlieka, cukor, vanilku dáme variť. Do zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok s krémovým práškom a prilejeme k vriacemu mlieku a necháme povariť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať