Mäsové guľky na karí
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
baranie mäso
200
g
tvrdý chlieb
2
ks
cibuľa
1
ks
vajce
1
ks
feferónka
1
ks
sušená čili paprička
3
ks
klinčeky
2
PL
kokos
1
liter
mäsový vývar
1
KL
koriander
1
KL
mletý zázvor
1
KL
kari
2
PL
olej
1/2
KL
práškový cukor
podľa chuti
soľ
trochu
škorica
trochu
kardamón
trochu
rasca
trochu
kurkuma
postup
1.
Mäso zbavíme tuku, odblaníme a dva razy zomelieme. Pridáme postrúhaný tvrdý chlieb, potlčenú chilli papričku, zázvor, vajce, škoricu, kardamón a soľ, všetko dôkladne premiešame a necháme odležať v chlade asi 60 minút.
2.
Do mäsového vývaru pridáme pokrájanú cibuľu opraženú na oleji, posekanú čerstvú feferónku, kurkumu, rascu, koriander, karí a klinčeky, osolíme, osladíme a varíme. Do vriaceho vložíme guľky sformované z mäsovej zmesi a varíme približne štvrť hodinu. Servírujeme posypané postrúhaným kokosom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.