Jahodové potešenie
6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
smotana na šľahanie
1
PL
cukor práškový
300
g
jahody
100
g
BeBe keksy svetlé
čerstvá mäta
postup
1.
Čerstvé jahody umyjeme, necháme odkvapkať nadbytočnú vodu. Ďalej ich preložíme do mixéra a na najvyššom stupni ich rozmixujem, kým sa nám nevytvorí hustá kašovitá zmes.
2.
Vylejeme smotanu na šľahanie do väčšej misky. Šľaháme 5 min, kým nám nestuhne. Potom pridáme 1 PL práškového cukru. Postupne pridávame do šľahačky 3/4 rozmixovaných jahôd, pričom neprestávame šľahať.
3.
Do pohára pridáme rozdrvené keksíky, ďalej lyžičku jahodovej zmesi a šľahačky. Rovnako postupujeme až sa nám suroviny neminú.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.