Kukuričný chlieb
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
čerstvý kukuričný klások
140
g
polohrubá múka
100
g
kukuričná múčka
1
PL
prášok do pečiva
150
ml
mlieko
4
PL
olivový olej
1
ks
vajce
1
PL
med
postup
1.
Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie alebo plech najlepšie s dĺžkou asi 18 cm a hĺbkou asi 5 cm a vymastíme ho. V prípade, že použijeme čerstvý klások, nožom z neho dáme dolu zrnká a odložíme ich nabok.
2.
Do misky vysypeme polohrubú múku a pridáme do nej kukuričnú múčku s práškom do pečiva. Do ďalšej misky vložíme zrná a prilejeme k ním mlieko, olej, vajce a med. Riadne premiešame.
3.
Vaječnú mes vlejeme do múky. Poriadne a rýchlo premiešame. Potom zmes vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 25 minút, alebo dovtedy, kým chlebík jemne nehnedne.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.