Cukrová poleva varená
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
kryštálový cukor
3
dl
voda
1
KL
ocot
postup
1.
Cukor zalejeme vodou s octom a dáme variť. Počas varenia zbierame peny čistým, nemastným, navlhčeným pierkom. Pripravíme si nádobu so studenou vodou a čistú lyžičku.
2.
Asi o 10 minút od začiatku varu začneme cukor skúšať, a to tak, že do lyžičky studenej vody kvapneme kvapku vriaceho cukru a prstom z neho formujeme guľôčky. Keď je cukor uvarený, kvapka sa nerozteká. Uvarený cukor pokropíme studenou vodou a necháme vychladnúť.
3.
Po vychladnutí ho vymiešame na bielu hladkú polevu. Môžme ju aj zafarbiť podľa potreby kakaom, čokoládou, kávou alebo ovocnou šťavou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.