Špenátové knedličky s ricottou
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
špenát
125
g
pecorino
350
g
syr Ricotta
3
ks
vajce
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
trochu
múka hladká
125
g
neosolené maslo
trochu
korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Umyte a osušte špenát a uvarte ho v hrnci bez akéhokoľvek pridania tekutiny, tak aby bol dosť mäkký, teda asi 8 minút. Vložte špenát do sitka a vymačkajte čo možno najviac šťavy. Potom ho prepasírujte alebo ho rozmixujte v robote.
2.
Zmiešajte špenátové pyré s ricottou, polovicou pecorina, vajcami, muškátovým orieškom, podľa chuti okoreňte a dôkladne premiešajte. Pracujte s dostatočným množstvom múky rýchlo a jemne, inak cesto spľasne a bude sa s ním ťažko manipulovať. Z cesta rýchlo vytvarujeme malé šišky a zľahka ich poprášime múkou.
3.
Do hrnca s osolenou vodou kvapneme olej a privedieme vodu k varu. Pridáme knedličky a varíme 2 minúty alebo pokiaľ nezačnú plávať na hladine. Dierovanou lyžicou vyberieme knedličky a dáme ich do maslom vymastenej misky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.