FOTORECEPT: Jahodový rôsol s prekvapením
3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
jahody
100
g
kryštálový cukor
1/2
balíček
Gelfix extra 12 DrOetkera
6
PL
kyslá smotana na ozdobenie
podľa chuti
lístky mäty
postup
1.
Jahôdky som len trocha rozmrazila, nakrájala na kúsky, aby v rôsole boli aj kúsočky.
2.
Budeme ešte potrebovať cukor a želírovací prípravok (1/2)
3.
Jahody najprv povaríme pár minút s polovicou cukru.
4.
V druhej polovici zmiešame želirovací prípravok, kým sa jahody varia, pripravíme si misky. Vypláchneme ich studenou vodou, aby sa nám rôsol dal neskor vyklopiť na tanierik.
5.
Nakoniec vmiešame ostatný cukor s prípravkom, ešte povaríme 5 minút, na tichom ohni a môžeme liať do misiek. na vrch kazdej misky dáme sušienku, potom, po vyklopení bude ako prekvapenie.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vlastina1952
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.