Prekladané baklažány
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
baklažán
35
dkg
rajčiak
25
dkg
bravčové mäso
4
dkg
masť
5
dkg
cibuľa
1
dl
mlieko
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Baklažány olúpeme, pokrájame na kolieska, osolíme, prikryjeme, necháme chvíľu postáť a potom ich vysuším. Rajčiaky pokrájame na kolieska. Bravčové mäso zomelieme, dáme do masti na spenenú cibuľu so soľou, okoreníme a udusíme do mäkka.
2.
Ohňovzdornú misu vymastíme a vrstvíme baklažány, rajčiaky a mäso. Navrch dáme baklažány. Všetko zalejeme osoleným mliekom rozmiešaným s vajcom a v rúre pečieme asi 1/2 - 3/4 hodiny. Na tanieri polejeme smotanou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.