Tekvicový puding
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
tekvica
2
ks
vajce
1
ks
škoricový cukor
1
PL
med
1
štipka
zázvor
1
štipka
muškátový oriešok
trochu
maslo
postup
1.
Tekvicu olúpeme a nakrájame na kocky a uvaríme. Zmäknutú tekvicu alebo prípadne odkvapkaný kompót z tekvice rozmixujeme alebo pretrieme cez sitko. Pridáme med, vyšľahané vajcia, škoricový cukor, zázvor a muškátový oriešok a dôkladne premiešame.
2.
Ohňovzdorné misky dobre potrieme maslom prípadne tukom, naplníme zmesou z tekvice a v mierne predhriatej rúre pečieme puding do zhustnutia.
3.
Hotový dezert môžeme ozdobiť šľahačkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.