Pravý ruský medovník
10
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
150
g
krupicový cukor
150
g
maslo
50
ml
vodka
1/4
KL
sóda
3
ks
vajce
3
PL
med
trochu
ocot
Krém
500
g
smotana na šľahanie
150
g
práškový cukor
600
ml
kyslá smotana
postup
1.
Nad parou necháme rozpustiť maslo a cukor. Pridáme med a vajce (pozor, aby sa vajce nezrazili). Na záver pridáme sódu, na ktorú nakvapkáme trošku octu, ale musí to peniť. Prilejeme vodku a zmes necháme vychladiť.
2.
Potom pridáme múku, toľko, koľko si vezme cesto (zhruba 400 g). Hotové cesto dáme na hodinu odležať do chladničky.
3.
Potom cesto rozdelíme na 5 až 6 dielov a vyvaľkáme na približne 3 až 5 mm silné placky. Podľa taniera alebo tortovej formy vykrojíme nožom koleso. Prenesieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 5 minút do zlata. Upečieme aj odrezky, ktoré sa hodia na posypanie.
4.
Krém: Do nádoby na šľahanie nalejeme obidva druhy smotany a vyšľaháme do hustej peny. Počas šľahania postupne pridávame cukor.
5.
Vychladnuté medové placky potrieme pripraveným krémom a poukladáme na seba. Krémom tiež potrieme boky a vrchnú placku. Na záver medovník posypeme odrezkami z upečeného cesta. Medovník zľahka zaťažíme a necháme odležať do druhého dňa.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.