Cuketa s mäsovou plnkou
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté hovädzie mäso
4
ks
cuketa
1
ks
cibuľa
1
ks
vajce
2
PL
sadlo
1
PL
mletá sladká paprika
2
PL
medvedí cesnak
1
PL
provensálske bylinky
tavený syr
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Umyjeme cukety, lúpať ich nemusíme. Prekrojíme ich na polovicu a vydlabeme dužinu. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň cuketové lodičky.
2.
Sadlo rozpálime na panvici a ľahko opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, vyšľahané vajíčko, 1 lyžicu nasekaného medvedieho cesnaku, bylinky, papriku, soľ a korenie a dusíme až kým mäso nie je hotové.
3.
Hotovou zmesou naplníme vydlabané cukety a dáme zapiecť do rúry. Pečieme približne pol hodinu pri teplote 150°C. Cca 10 minút pred koncom rozložíme na mäsovú zmes kúsky syra, ktorý sa v rúre pekne roztečie. Môžme aj posypať strúhaným tvrdým syrom. Zvyšným medvedím cesnakom môžme dozdobiť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.