Knedlíky s kapustou a slaninkou
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
zemiaky
1000
g
uvarené zemiaky
200
g
masť
3
ks
vajce
30
g
soľ
600
g
hrubá múka
800
g
kyslá kapusta
200
g
cibuľa
50
g
cukor
100
g
slanina
postup
1.
Surobé olúpané a opláchnuté zemiaky jemne nastrúhame a necháme asi 15 min stáť, až voda vystúpi na povrch. Prebytočnú vodu zlejeme. Do takto pripravených zemiakov pridáme nastrúhané uvarené zemiaky, vajcia, soľ a za stáleho miešania pridávame hrubú múku.
2.
Z pripraveného cesta vykrajujeme väčšie halušky polievkovou lyžicou namáčanou vo vode, aby sa cesto na lyžicu nelepilo, a zavaríme do vriacej, osolenej vody. Za občasného miešania varíme asi 10 min.
3.
Medzitým uvaríme pokrájanú kyslú kapustu, uvarenú scedíme, pridáme na masti do ružova opečenú cibuľku, osladíme a necháme ešte trochu podusiť.
4.
Varené knedlíky sa po odkvapkaní vložia do pripravenej kapusty, prelejú sa rozpustenou masťou a premiešajú.
5.
Podávame na horúcom tanieri a navrch každej porcie kladieme usmažené rezančeky slaninky.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.