Bifteky s hubovou omáčkou
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
sviečkovica
2
g
jalovec
1/5
g
červené víno
250
g
omáčka madeira
400
g
šampiňóny
150
g
masť
100
g
maslo
2
g
bobkový list
30
g
soľ
postup
1.
Nakrájané bifteky mierne naklepeme, osolíme, potrieme rozmrveným jalovcom, pokvapkáme červeným vínom a necháme 2-3 h poležať.
2.
Potom ich opečieme po oboch stranách na masti a vyberieme.
3.
Do zvyšnej masti pridáme očistené, na plátky nakrájané šampinňóny. Tie orestujeme, pridáme omáčku madeira a bobkový list. Všetko zjemníme maslom.
4.
Hotovú omáčku nalejeme na bifteky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.