Vichyssoise
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
olej
2
PL
maslo
1
ks
cibuľa
1
liter
kurací vývar
2
ks
pór
100
ml
sladká smotana
300
g
zemiaky
1/2
KL
soľ
1/4
KL
korenie biele mleté
50
ml
koňak
1
PL
pažitka
postup
1.
Očistíme póry a cibuľu a nakrájame ich na jemné kolieska. Rozpustíme maslo spolu s olejom vo vyššom hrnci a následne pridáme pór s cibuľou a restujeme do úplného zmäknutia.
2.
Očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky, ktoré pridáme k cibuľovo pórovej zmesi. Ako náhle pustia vodu, vlejeme do hrnca kurací vývar a privedieme k varu. Plameň zmiernime a povaríme približne 15 minút, až kým nie sú zemiaky mäkké.
3.
Polievku odstavíme a necháme vychladnúť. Potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou, koňakom a korením.
4.
Na záver vmiešame smotanu, ktorú je dobre pred pridaním do polievky ešte vyšľahať. Vrch polievky posypeme čerstvou pažítkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.