Čalamáda z kapusty a paprík
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2,5
kg
biela kapusta
1
kg
červená a zelená paprika
2
ks
cibuľa
Nálev
1/2
kg
kryštálový cukor
2
dl
olej
200
ml
ocot
1
balíček
Deka
2
litre
voda
postup
1.
Kapustu nakrájame na tenšie prúžky. Papriky zbavíme jadierok a nekrájame na tenké plátky a cibuľu na kolieska. Všetko premiešame a necháme odležať asi 2 hodiny. V hrnci pripravíme nálev, zmiešame olej, Deko, ocot, vodu a všetko povaríme.
2.
Pripravíme si dôkladne umyté a osušené poháre na zaváranie. Vychladnutý nálev scedíme a nalejeme ho do pohárov, ktoré sme naplnili nakrájanou zeleninovou zmesou. Pohárom riadne uzatvoríme viečka, zaťažíme ich a necháme stáť v chlade a v tme asi 24 hodín.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.