Pridať recept

Vyprážané placky z mušlí

40
porcií
24
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hrebenatky
6 ks
vajce
25 g
parmezán
3 strúčiky
cesnaku
1/2 šálka
hladká múka
2 PL
sekaný tymian
2 PL
oregano
trochu
olej

postup

1.
Hrebenatky očistíme a pokrájame. Vajcia trochu rozšľaháme, pridáme parmezán, cesnak, múku a čerstvé bylinky. Napokon pridáme hrebenatky. Do hlbokej panvice na vyprážanie nalejeme olej do výšky asi 3cm a zohrejeme ho na 180 stupňov.
 
2.
Placky vyprážame po dávkach. Na každú použijeme asi jednu lyžicu zmesi, ktorú vložíme do oleja a pražíme asi 4-5 minút. Necháme odkvapkať na papierovej utierke a trochu osolíme. Podávame s majonézou, môžeme ju však aj vynechať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.