Pridať recept

Suppli

30
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 šálky
kurací vývar
60 g
maslo
1 ks
cibuľa
360 g
ryža arborio
1/2 hrnček
biele víno
50 g
postrúhaný parmezán
2 ks
vajce
100 g
mozzarella
1 pohár
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Do rajnice nalejeme vývar, prevaríme ho, potom oheň zmiernime tak, aby sa vývar varil. Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme maslo. Pridáme cibuľu a pražíme 2-3 minúty, kým nezmäkne, ale nesmie byť hnedá. Pridáme ryžu a pražíme ďalšie 2-3 minúty, aby sa dobre spojila s maslom a cibuľou.
 
2.
Víno dôkladne premiešame so šafránom a pridáme do ryže. Miešame, kým všetko víno nevsiakne. Pridáme 1/2 hrnčeka vývaru a opäť miešame, kým ho ryža nevsiakne. Potom postupne po troche pridávame vývar a miešame, kým nám nezostane asi 1/2 hrnčeka. Napokon pridáme zvyšný vývar, premiešame a rajnicu prikryjeme tesne priehľadnou pokrievkou. Oheň zmiernime na minimum a dusíme 10-15 minút, kým ryža nezmäkne. Necháme ju vychladnúť.
3.
Opatrne primiešame parmezán, vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Mozzarellu rozkrájame na 30 malých kociek. Z ryžovej zmesi vlhkými rukami vytvarujeme 30 gulôčok. Do stredu každej strčíme kocku mozzarelly a opäť vytvarujeme guľku.
4.
Každú guľku obalíme v strúhanke. Necháme aspoň hodinu postáť v chlade, aby stuhli. Do panvice s hlbokým dnom nalejeme do jednej tretiny olej a zohrejeme ho na 180 stupňov. Vypražené guľky necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šúľance
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Zemiakové šúľance a guľky
K tradičným a stále obľúbeným pokrmom patria aj šúľance alebo guľky zo zemiakového cesta. Tieto jedlá sa...