Suppli
30
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
šálky
kurací vývar
60
g
maslo
1
ks
cibuľa
360
g
ryža arborio
1/2
hrnček
biele víno
50
g
postrúhaný parmezán
2
ks
vajce
100
g
mozzarella
1
pohár
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Do rajnice nalejeme vývar, prevaríme ho, potom oheň zmiernime tak, aby sa vývar varil. Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme maslo. Pridáme cibuľu a pražíme 2-3 minúty, kým nezmäkne, ale nesmie byť hnedá. Pridáme ryžu a pražíme ďalšie 2-3 minúty, aby sa dobre spojila s maslom a cibuľou.
2.
Víno dôkladne premiešame so šafránom a pridáme do ryže. Miešame, kým všetko víno nevsiakne. Pridáme 1/2 hrnčeka vývaru a opäť miešame, kým ho ryža nevsiakne. Potom postupne po troche pridávame vývar a miešame, kým nám nezostane asi 1/2 hrnčeka. Napokon pridáme zvyšný vývar, premiešame a rajnicu prikryjeme tesne priehľadnou pokrievkou. Oheň zmiernime na minimum a dusíme 10-15 minút, kým ryža nezmäkne. Necháme ju vychladnúť.
3.
Opatrne primiešame parmezán, vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Mozzarellu rozkrájame na 30 malých kociek. Z ryžovej zmesi vlhkými rukami vytvarujeme 30 gulôčok. Do stredu každej strčíme kocku mozzarelly a opäť vytvarujeme guľku.
4.
Každú guľku obalíme v strúhanke. Necháme aspoň hodinu postáť v chlade, aby stuhli. Do panvice s hlbokým dnom nalejeme do jednej tretiny olej a zohrejeme ho na 180 stupňov. Vypražené guľky necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame horúce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.