Plnené sardinky
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
ks
menšie sardinky
2/3
šálok
strúhanka
2
strúčiky
cesnaku
2
PL
kapary
35
g
postrúhaný parmezán
2
ks
zltky
trochu
citrónová šťava
postup
1.
Rúru pred hrejeme na 200 stupňov. Plech na pečenie trochu potrieme tukom.
2.
Zo sardiniek odstránime hlavy, urobíme rez do brucha a otvoríme ich. Vyberieme vnútornosti a opatrne zoškriabeme mäso z chrbtice. Skrátime chvost, ale necháme ho neporušený. Sardinky poriadne poumývame a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
3.
Strúhanku zmiešame s cesnakom, kaparami, parmezánom, čerstvo pomletým čiernym korením a žĺtkami tak, aby masa držala pokope. Trochu z nej položíme na každú sardinku, uložíme na plech a pečieme 20 minút alebo do zlatista. Prikryjeme druhou polkou sardinky a podávame teplé.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.