Pridať recept

Plnené sardinky

ingrediencie

30 ks
menšie sardinky
2/3 šálok
strúhanka
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
kapary
35 g
postrúhaný parmezán
2 ks
zltky
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Rúru pred hrejeme na 200 stupňov. Plech na pečenie trochu potrieme tukom.
 
2.
Zo sardiniek odstránime hlavy, urobíme rez do brucha a otvoríme ich. Vyberieme vnútornosti a opatrne zoškriabeme mäso z chrbtice. Skrátime chvost, ale necháme ho neporušený. Sardinky poriadne poumývame a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
3.
Strúhanku zmiešame s cesnakom, kaparami, parmezánom, čerstvo pomletým čiernym korením a žĺtkami tak, aby masa držala pokope. Trochu z nej položíme na každú sardinku, uložíme na plech a pečieme 20 minút alebo do zlatista. Prikryjeme druhou polkou sardinky a podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať