Hovädzie samosy s mätovým čatní
60
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
2
ČL
ďumbier mletý
400
g
hovädzie mäso mleté
1
PL
kari korenie
1
ks
paradajka
1
ks
zemiak
1
PL
čerstvá mäta
6
lístky
hotové lístkové cesto
1
ks
žĺtok
1
PL
smotana
Mätové čatní
20
g
mätové lístky
4
ks
mladá cibuľka
1/4
ČL
soľ
1
PL
citrónová šťava
2
ČL
garam masala
postup
1.
V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu aj ďumbier a na strednom ohni pražíme 3-5 minút, kým cibuľa nie je mäkká.
2.
Pridáme mleté mäso s karí a miešame na silnom ohni, kým mäso nezhnedne. Pridáme 1 lyžičku soli a paradajku, prikryjeme a podusíme 5 minút. Pridáme zemiak a 3 lyžice vody a za stáleho miešania varíme 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme mätu.
3.
Rúru predhrejeme na 210 °C. Z cesta vykrojíme kolieska, ktoré prekrojíme na polovice. Z polovíc vytvarujeme kornútky tak, že každú prehneme na polovicu a strany zlepíme.
4.
Do každého kornútka vložíme 2 lyžičky mletého mäsa a uzavrieme ho. Ukladáme ich na trochu vymastený plech. Žĺtok vymiešame so smotanou a potrieme cesto. Pečieme 5-10 minút. Podávame s mätovým čatní.
5.
Pri príprave čatní mätové listy posekáme nahrubo, posekáme aj jarnú cibuľku a vložíme do mixéra s 3 lyžičkami vody a zvyšnými ingredienciami. Dôkladne spracujeme a podávame s hotovými hovädzími samosami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.