Pridať recept

Hovädzie samosy s mätovým čatní

60
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 ČL
ďumbier mletý
400 g
hovädzie mäso mleté
1 PL
kari korenie
1 ks
paradajka
1 ks
zemiak
1 PL
čerstvá mäta
6 lístky
hotové lístkové cesto
1 ks
žĺtok
1 PL
smotana

Mätové čatní

20 g
mätové lístky
4 ks
mladá cibuľka
1/4 ČL
soľ
1 PL
citrónová šťava
2 ČL
garam masala

postup

1.
V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu aj ďumbier a na strednom ohni pražíme 3-5 minút, kým cibuľa nie je mäkká.
 
2.
Pridáme mleté mäso s karí a miešame na silnom ohni, kým mäso nezhnedne. Pridáme 1 lyžičku soli a paradajku, prikryjeme a podusíme 5 minút. Pridáme zemiak a 3 lyžice vody a za stáleho miešania varíme 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme mätu.
3.
Rúru predhrejeme na 210 °C. Z cesta vykrojíme kolieska, ktoré prekrojíme na polovice. Z polovíc vytvarujeme kornútky tak, že každú prehneme na polovicu a strany zlepíme.
4.
Do každého kornútka vložíme 2 lyžičky mletého mäsa a uzavrieme ho. Ukladáme ich na trochu vymastený plech. Žĺtok vymiešame so smotanou a potrieme cesto. Pečieme 5-10 minút. Podávame s mätovým čatní.
5.
Pri príprave čatní mätové listy posekáme nahrubo, posekáme aj jarnú cibuľku a vložíme do mixéra s 3 lyžičkami vody a zvyšnými ingredienciami. Dôkladne spracujeme a podávame s hotovými hovädzími samosami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať