Koláčiky plnené garnátmi a hrebenatkami
36
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
rybací vývar
1
hrnček
biele víno
250
g
hrebenatky
250
g
garnáty
60
g
maslo
4
ks
malá cibuľka
1/2
hrnček
smotana
1/2
hrnček
petržlenová vňať
1
ks
lístkové cesto
postup
1.
V rajnici rozohrejeme vývar s vínom a necháme zovrieť. Pridáme hrebenatky a garnáty a varíme 2-3 minúty. vyberieme dierkovanou lyžicou, necháme vychladnúť a pokrájame. Jeden hrnček tekutiny si ponecháme. Plody mora odložíme do chladničky, kým pripravujeme omáčku. Rúru predhrejeme na 160 °C.
2.
V panvici rozohrejeme maslo, pridáme cibuľu. Pražíme na strednom ohni asi 3 minúty, kým suroviny nezmäknú, ale nesmú byť hnedé. Odstavíme a postupne pridávame do odloženej tekutiny, ktorú vrátime na oheň a miešame, kým omáčka nezovrie a nezhustne. pridáme smotanu, citrónovú šťavu a petržlenovú vňať, trochu z nej si odložíme nabok. Dochutíme.
3.
Do rúry dáme piecť vykrojené hrubšie krúžky z listkového cesta s dierkou v strede, do ktorých budeme plniť plnku. Po upečení ich plníme omáčkou s morskými plodmi.
Podobné recepty
Bryndzové halušky, ale aj strapačky v rebríčku najlepších špecialít sveta, na ktorom sme mieste? Predbehlo nás toto sedliacke jedlo našich susedov
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.