Pridať recept

Koláčiky plnené garnátmi a hrebenatkami

Koláčiky plnené garnátmi a hrebenatkami
Zdroj: najkucharka
36
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
rybací vývar
1 hrnček
biele víno
250 g
hrebenatky
250 g
garnáty
60 g
maslo
4 ks
malá cibuľka
1/2 hrnček
smotana
1/2 hrnček
petržlenová vňať
1 ks
lístkové cesto

postup

1.
V rajnici rozohrejeme vývar s vínom a necháme zovrieť. Pridáme hrebenatky a garnáty a varíme 2-3 minúty. vyberieme dierkovanou lyžicou, necháme vychladnúť a pokrájame. Jeden hrnček tekutiny si ponecháme. Plody mora odložíme do chladničky, kým pripravujeme omáčku. Rúru predhrejeme na 160 °C.
 
2.
V panvici rozohrejeme maslo, pridáme cibuľu. Pražíme na strednom ohni asi 3 minúty, kým suroviny nezmäknú, ale nesmú byť hnedé. Odstavíme a postupne pridávame do odloženej tekutiny, ktorú vrátime na oheň a miešame, kým omáčka nezovrie a nezhustne. pridáme smotanu, citrónovú šťavu a petržlenovú vňať, trochu z nej si odložíme nabok. Dochutíme.
3.
Do rúry dáme piecť vykrojené hrubšie krúžky z listkového cesta s dierkou v strede, do ktorých budeme plniť plnku. Po upečení ich plníme omáčkou s morskými plodmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať