Čokoládová torta s mandľovou plnkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
práškový cukor
100
g
polohrubá múka
80
g
vlašské orechy
8
ks
vajce
1
ks
vanilkový cukor
2
PL
maslo
3
PL
kakao
kôra z citróna
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy
Plnka
100
g
mandle
250
g
čokoláda na varenie
1
PL
rum
Poleva
120
g
maslo
120
g
čokoláda na varenie
Na ozdobu
mandle
postup
1.
Do peny vymiešame cukor so žĺtkami a postupne pridávame kakao, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, pomleté orechy, zmäknutý tuk, múku a zľahka zamiešame aj tuhý sneh vypracovaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej múkou vysypanej formy a korpus pomaly pečieme vo vyhriatej rúre na teplotu asi 180°C.
2.
Necháme vychladnúť tortový korpus a vodorovne ho prekrojíme na tri diely a naplníme ich plnkou, ktorú pripravíme tak, že tuk vymiešame spolu s cukrom do peny, pridáme postrúhanú čokoládu, rum, olúpané, opražené a pomleté mandle.
3.
Vrch torty polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili z roztopeného masla, do ktorého pridáme polámanú čokoládu a miešame pri miernom zohrievaní až kým sa čokoláda neroztopí na hladkú hmotu. Tortu ozdobíme mandľami.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.