Krémová zelerová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
hladká múka
2
PL
maslo
1
ks
zeler
1
dl
mlieko
zelerová vňať
voda
soľ
mleté čierne korenie
postup
Zeler očistíme a pokrájame ja na malé kocky a dáme ho variť do vriacej vody. Pripravíme svetlú zápražku z múky a tuku, zalejeme ju mliekom a vodou, prilejeme do uvareného zeleru, osolíme a povaríme. Na záver okoreníme a pred podávaním ochutíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.