Krémová kalerábová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
hladká múka
2
PL
maslo
1
dl
mlieko
4
ks
kaleráb
mleté čierne korenie
voda
soľ
petržlenová vňať
postup
Kaleráby očistíme a pokrájame na kocky, potom ich dáme variť do vriacej vody. Pripravíme svetlú zápražku z múky a tuku, zalejeme mliekom, prípadne smotanou, potom vodou, prilejeme k uvarenému kalerábu, osolíme a povaríme. Na záver okoreníme a pred servírovaním ochutíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.