Krupicové halušky
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
krupica
2
ks
vajce
2
PL
maslo
5
dl
mlieko
voda
soľ
tvaroh
cukor
maslo
postup
1.
Do varu uvedieme trochu osolené mlieko, pridáme tuk a za stáleho miešania pridávame krupicu. Varíme do zhustnutia. Kašu necháme vychladnúť a potom do nej primiešame vajcia.
2.
Pomocou lyžičky vykrajujeme halušky, ktoré varíme v osolenej vode. Približne po 5 minútach vyplávajú na povrch, scedíme ich a omastíme. Servírujeme posypané tvarohom a cukrom.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.