Pridať recept

Vypražané olivy s plnkou

ingrediencie

3 plátky
toastový chlieb
150 g
olivy
hladká múka
1 ks
vajce
vinná klobása
80 g
syr Feta
1 PL
biely jogurt
chilli pasta
slnečnicový olej

postup

1.
Najskôr si predhrejeme trúbu na 150 stupňov. Chlieb rozmixujeme na strúhanku. Vysypeme ju na papier na pečenie a v rúre ju pečieme asi 20 minút doscha, potom ju opäť romixujeme najemno.
 
2.
Do jedného plastového sáčku vymačkáme vinnú klobásu. Do druhého vložíme mixovanú zmes Fety, jogurtu a chilli. Roh sáčku odstrihneme a naplníme olivy. Polovicu olivy klobáskovou zmesou a druhú polovicu syrovou zmesou.
3.
Olivy obalíme v múke, potom v rozmixovanom vajci a napokon v strúhanke. Obalené olivy vložíme ne niekoľko minút do chladničky. Potom ich smažíme na rozpálenom oleji 2-3 minúty až dozlata. Vyberieme ich a necháme odkvapkať na papierovej utierke. .
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Zázračný liek na lyžičku: Toto je 6 dôvodov, prečo je grécky jogurt taký zdravý
Zázračný liek na lyžičku, o ktorom ste už dávno mali vedieť! Toto je 6 dôvodov, prečo je grécky jogurt taký zdravý
Chceli by ste zdravé raňajky, ktoré spaľujú kalórie, podporujú rast svalov a zároveň prospievajú pokožke...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...