Mäsové guľky
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté mäso
70
g
ovsené vločky
50
ml
mlieko
2
PL
strúhanka
2
ks
vajce
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
2
balíčky
sterilizované paradajky
soľ
korenie
oregano
olej
postup
1.
Zmiešame mäso s vajcami, mliekom a strúhankou. Osolíme, okoreníme a zahustíme ovsenými vločkami. Vypracujeme väčšie guľky a osmažíme ich v rozpálenom oleji.
2.
V ďalšej panvici osmažíme cibuľu do zlata. Zahustíme múkou, premiešame, prilejeme trošku vody a prisypeme rajčiny. Zmes privedieme k varu, osolíme, okoreníme a dusíme približne 10 minút. Omáčku nalejeme na guličky a servírujeme s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.