Fazuľa v rajčinovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
fazuľa biela
40
g
maslo
40
g
hladká múka
40
g
cibuľa
150
g
rajčiakový pretlak
podľa chuti
soľ, voda, cukor
postup
1.
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka a vodu z nej scedíme. Z nasucho opraženej múky pripravíme svetlú zápražku, primiešame postrúhanú cibuľu, zalejeme vývarom z fazule, pridáme pretlak a za stáleho miešania uvaríme hustú omáčku.
2.
Nakoniec ju osolíme, ochutíme cukrom, primiešame k nej fazuľu a spolu povaríme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.