Zeleninový koláč
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
150
g
syr Eidam
100
ml
voda
125
g
maslo
5
ks
vajce
250
g
kyslá pochúťková smotana
hrášok
800
g
zelenina mrkva, karfiól, kalaráb, paprika, brokolica
4
strúčiky
cesnaku
tymian
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Múku zmiešame spolu s maslom, prilejeme vodu, pridáme trochu soli a vypracujeme cesto, ktoré potom necháme asi hodinu odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme a dáme do formy, ktorú sme vymastili olivovým olejom. Vložíme papier na pečenie a vysypeme naň hrášok. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.
2.
Potom hrášok s papierom na pečenie odstránime. Zeleninu nakrájame na kúsky a zľahka orestujeme na olivovom oleji. Napokon dochutíme prelisovaným cesnakom, korením a soľou. Zmiešame s vyšľahanými vajcami, kyslou smotanou, tymiánom a strúhaným syrom. Zmes nalejeme do predpečeného korpusu a necháme piecť ďalších 45 minút pri rovnakej teplote.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.