Zemiaky so šunkou pečené na morskej soli
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
2
PL
olivový olej
1
PL
hrubá morská soľ
500
g
čerstvý špenát
1/2
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
2
PL
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
500
g
kuracia šunka
postup
1.
Zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme. Vložíme ich do misy, pridáme olivový olej a premiešame aby zemiaky boli potreté zo všetkých strán olejom. Na tanier nasypeme hrubozrnnú soľ a zemiaky v nej mierne obalíme. Preložíme ich na plech a pečieme vo vyhriatej trúbe na 160 °C približne 1 hodinu.
2.
Špenátové listy dôkladne operieme pod tečúcou vodou a otrasieme, pretože veľmi často obsahujú drobné zrnká piesku. Cibuľu nakrájame na malé kocky a cesnak na tenké plátky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cesnak a čerstvý špenát. Prehrejeme asi 5 minút a dochutíme soľou a korením.
3.
Kuraciu šunku ohrejeme na pare, zemiaky prekrojíme pozdĺžne a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.