Cuketovo - ovsená pizza
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
väčšia cuketa
1
hrnček
ovsených vločiek
1
konzerva
malá konzerva paradajkového pretlaku
100
g
šunka
100
g
strúhaný syr
1
ks
kyslá uhorka
1
ks
baraní roh
4
ks
cherry paradajky
1
konzerva
kukurica
morská soľ
oregano
sušený cesnak
postup
1.
Väčšiu cuketu očistíme, rozrežeme na polovicu a vyberieme vnútro, ktoré nebudeme potrebovať. Tekvicu nastrúhame do väčšej misky na hrubo na strúhadle. Osolíme a necháme odstáť aj 10 minúť. Cuketu zbavíme prebytočnej vody.
2.
Medzitým si namočíme ovsené vločky do vody a taktiež 10 minút necháme napučať. Opäť zbavíme cuketu vody a postupne do cukety pridáme rozmixované ovsené vločky, ktoré sme zbavili vody. Všetko spolu riadne premiešame. Osolíme, pridáme oregáno a sušený cenak.
3.
Pekáč vystlieme papierom na pečenia a poukladáme naňho pripravenú cukoeovo-ovsenú ochutenú zmes. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov na 10 minút. Počas pečenia cesta na pizzu si pripravíme paradajkový základ - pretlak osolíme a pridáme oregáno a sušený cesnak.
4.
Cesto vyberieme z rúry, potrieme pripraveným paradajkovým základom a poukladáme pripravené ingrediencie. Na základ som dala hneď nastrúhaný syr (štipku som si odložila na vrch ingrediencií) a až tak zvyšné ingrediencie. Ingrediencie si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti. Ja som volila šunku, cherry paradajky, kyslé uhorky, baranie rohy, ktoré som narezala na tenko. Pridala kukuricu, oštiepok a zvyšný nastrúhaný syr Eidam. Opätovne som dala zapiecť do rúry na 10 minút, aby sa ingrediencie spojili.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.