Pridať recept

Pražený pikantný tempeh

5
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
paprička čili
2 ks
vôňovec citrónový
2 ks
limetové listy
1/2 hrnček
olej
2 strúčiky
cesnaku
500 g
tempeh
1 ČL
soľ

postup

1.
Čili papričky pozdĺžne prekrojíme a odstránime semienka aj membrány. Potom ich pokrájame nadrobno. Vôňovec citrónový a limetové listy roztlačíme plochou stranou veľkého noža.
 
2.
Vo woku alebo v panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja. Cesnak pražíme na miernom ohni 2 -3 minúty. Tempeh pražíme 3 - 4 minúty. Pridáme čili papričky, vôňovec citrónový a limetové listy. Pražíme na miernom ohni ešte 2 minúty.
3.
Vypneme oheň, zmes vo woku rozotrieme a necháme vychladnúť. Vyberieme a vyhodíme vôňovec citrónový aj limetové listy. Uchovávame vo vzduchotesnej nádobe najviac 5 dní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.