FOTORECEPT: Jahodový koláč s čokoládovým krémom
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
korpus
3
ks
bielok
80
mg
kryštálový cukor
3
ks
žĺtok
1
PL
vlažná voda
90
g
múka polohrubá
1/2
KL
prášok do pečiva DrOetker
Krém
200
g
čokoláda
500
g
kyslá smotana
želé
1
balíček
červené tortové želé DrOetker
2
PL
cukru
500
ml
voda
šľahačka na ozdobenie
postup
1.
Korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme do snehu, pridáme po jednom žĺtka, vodu, múku a prášok do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme na 160°C 10-15 minút. Piekla som vo veľkej forme, priemer 28cm, v menšej forme treba piecť dlhšie.
2.
akúkoľvek čokoládu akú máme doma (horkú, mliečnu, várovú...) rozpustíme nad parou, alebo v mikrovlnke a ešte do teplej pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, na záver môžeme pridať trochu nastrúhanej čokolády, kúsky čokolády v kréme krásne chrumkajú
3.
po upečení necháme korpus úplne vychladnúť, stiahneme obruč, umyjeme ju a nasadíme späť... na vychladnutý korpus natrieme krém a poukladáme umyté, odkvapkané a nakrájané jahody
4.
želé zmiešame s cukrom, pridáme vodu a privedieme do varu, varíme minútu a odstavíme, za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť a potom, najlepšie po lyžiciach opatrne nalejeme na jahody. Želé ktoré mi ostalo som naliala do formičiek, pridala kúsky jahôd a nechala stuhnúť.
5.
stuhnuté želé kocky poukladáme na koláč, ale podávať ich môžeme len tak ako studenú pochúťku...
6.
celý koláč som ešte ozdobila kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom a posypala strúhanou čokoládou... samozrejme použiť možno aj šľahačku...
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.