Citrónová pena
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
mlieko
350
ml
smotana
100
g
cukor
1
ks
vanilkový lusk
1
ks
citrón
6
lístky
šalvia
6
ks
plátok želatíny
postup
1.
Želatínu namočíme do trochy studenej vody. Mlieko, 1/3 smotany, cukor, vanilkový lusk a polovicu šalvie uvaríme. Pridáme citrónovú kôru a šťavu a za stáleho miešania zmes necháme vychladnúť. Šalviu vyberieme.
2.
Do krému primiešame vyšľahanú smotanu a citrónovú zmes prelejeme do misiek alebo pohárikov. Penu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Ozdobíme ju podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.