Brusnicový kompót
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
brusnice
400
g
kryštálový cukor
postup
1.
Očistené zrelé, nepopučené brusnice umyjeme, odstopkujem a dáme do kastróla a postupne zasýpame cukrom. Na 1 kg brusníc dáme 400 g cukru.
2.
Dáme ich na sporák, a len čo sa uvedú do varu, odstavíme ich. Môžeme do nich pridať aj očistené a pokrájané jablká a hrušky, prípadne 1-2 klinčeky a kúsok škorice.
3.
Brusnice hneď po odstavení dáme do čistých pohárov, ktoré uzavrieme a sterilizujeme 10-minútovým varom.
4.
Potom necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.