Husacie kúsky s hubami a zeleninou
4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
husacie stehno
500
g
čerstvé huby
20
g
maslo
2
ks
cibuľa
4
ks
mrkva
4
strúčiky
cesnaku
1
PL
olej
1
PL
petržlenová vňať
400
ml
mäsový vývar
1
PL
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Husacie stehná umyjeme, osušíme a dochutíme soľou a korením. Na rozpálenom oleji ich opečieme z oboch strán. Nadrobno nakrájanú cibuľu a na väčšie kúsky nakrájanú mrkvu pridáme k mäsu.
2.
Potom všetko presypeme do pekáča, pridáme nasekaný cesnak, vňať a prilejeme vývar. Mäso prikryjeme a pri teplote 170°C pečieme do mäkka.
3.
Huby očistíme, nadrobno nakrájame a opečieme ich na rozpálenom masle. Dochutíme soľou, korením. Upečené husacie stehná vyberieme, mäso natrháme na kúsky a spolu s mrkvou a cibuľou pridáme ku hríbom. Zmes dusíme domäkka.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.