Špagety s paradajkami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,25
ks
cherry paradajky
2
strúčiky
cesnaku
1/2
KL
podrvená červená feferónka
1
štipka
oregano
4
ks
lístky bazalky
6
PL
olivový olej
1
podľa chuti
soľ
1
podľa chuti
mleté čierne korenie
500
g
špagety
postup
1.
Paradajky umyjeme a osušíme. Rozkrojíme na polovice a dáme do misy s cesnakom, feferónkou, bazalkou. Na panvici rozpálime olej a pridáme paradajkovú zmes. 5-6 minút smažíme, často premiešame drevenou varechou. Osolíme a okoreníme. Dbáme na to aby sa paradajky nerozvarili - stále musia byť pevné a držať si šupu.
2.
Medzitým vo veľkom hrnci uvaríme cestovinu v slanej vode, asi 8-10 minút. Scedíme a pridáme do panvice s paradajkovou zmesou. Necháme asi 5 minút postáť na zohriatej platni a stále ich obraciame, aby cestovina nasala čo najviac paradajkovej šťavy. Podávame horúce.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.