Francúzsky mäsový vývar
20
porcií
390
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzie kosti
1
kg
hovädzie rebrá
300
g
hovädzie mäso
1/2
ks
sliepka
1
kg
koreňová zelenina
500
g
cibuľa
5
strúčikov
cesnaku
1
ks
pór
10
ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
4
ks
bobkový list
trochu
nové korenie
9
litrov
studená voda
postup
1.
Do veľkého hrnca nalejeme studenú vodu, do nej vložíme kosti, rebrá, sliepku, koreniny a polievku necháme zovrieť. Primiešame soľ a polievku varíme asi hodinu. Potom pridáme na drobné kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu.
2.
Vývar varíme pomaly približne 3 hodiny. Keď je hotový, precedíme ho cez sitko a necháme vychladnúť. Vývar podávame buď samotný alebo s uvarenou koreňovou zeleninou a troškou mäsa.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.