Jarabica na ražni
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jarabica
10
g
borievka
50
g
olej
podľa chuti
soľ
postup
1.
Jarabice očistíme, dobre umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme čistou utierkou a odsekneme im hlavy. Nohy a krídla ponecháme. Starostlivo vyberieme vnútornosti, vyčistíme žalúdok, z pečene vykrojíme žlč a všetko dobre opláchneme pod tečúcou vodou.
2.
Očistené jarabice osolíme, vložíme do nich vnútornosti a borievky, uzavrieme ihlou.
3.
Potom ich napichneme na ražeň alebo dáme do pekáča, polejeme horúcim olejom a pečieme asi 30 min, pričom dbáme, aby mäso nebolo vysušené, ale kypré. Upravené jarabice môžeme aj ugrilovať.
4.
Podávame ich v celku alebo ich rozsekneme na dve polovice. Ako prílohu podávame kapustu udusenú na víne.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.