Dobošova torta s marcipánom
12
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
700
g
hladká múka
220
g
kryštálový cukor
80
g
rastlinný tuk
150
ml
mlieko
1,5
KL
sóda bikarbóna
2
ks
vajce
Plnka
600
ml
mlieko
8
PL
bb puding
1
balíček
vanilkový cukor
250
g
maslo
250
g
rastlinný tuk
Domáci marcipán
175
g
marshmallow biele a ružové
600
g
práškový cukor
1
KL
citronáda
1
PL
stužený tuk
2
PL
voda
postup
1.
Do hrnca dáme mlieko, cukor a rastlinný tuk. Zmes zohrievame, dokým sa všetko nerozpustí. Odstavíme ju z ohňa a necháme vychladnúť. Potom primiešame múku, vajíčka, sódu a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme ho na 9 rovnakých častí, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Cesto poprepichujeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180°C približne 8 minút každý korpus.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka, BB pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť a primiešame maslo a rastlinný tuk. Vymiešame hladkú plnku, budeme ňou natierať upečené a vychladnuté korpusy. Tie uložíme na seba a zvyšnou plnkou potrieme vrch a samozrejme aj vrchy torty. Vložíme ju do chladničky poriadne stuhnúť.
3.
Cukríky rozdelíme na ružové a biele. Každé z nich vložíme do inej misky, pridáme citronádu, stužený tuk a vodu. Cukríky vložíme do mikrovlnnej rúry a zohrievame ich v intervaloch 15 sekúnd. Misku vždy vyberieme, premiešame a potom ju vylejeme do práškového cukru. Vymiešame dve hladké hmoty, ktoré rozvaľkáme a v bielom marcipáne obalíme tortu a tým ružovým ju ozdobíme.
4.
TIP: Taktiež môžeme použiť obyčajný marcipán, avšak deti majú oveľa radšej takúto sladkú náhradu.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.