Chutná harlekýn torta
12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
4
ks
vaječný žĺtok
100
g
práškový cukor
50
g
hrubá múka
20
g
kakao
4
ks
vaječný bielok
Krém
70
g
maslo
30
g
hladká múka
250
ml
mlieko
100
g
cukor
100
g
maslo
50
g
kakao
Na ozdobu
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač
1
PL
kakao
postup
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Primiešame múku, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Vymiešame hladké cesto, ktoré prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Korpus pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.
2.
V hrnci si pripravíme bešamel z masla, múky, mlieka a omáčku necháme vychladnúť. Cukor zmiešame s maslom a kakaom. Postupne pridáme bešamel a vymiešame hladký krém.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho natrieme pripraveným čokoládovým krémom. Vložíme ho na chvíľu do chladničky stuhnúť.
4.
Medzitým si vyšľaháme smotanu spolu so stužovačom a rozdelíme ju na dve časti. Do jednej časti šľahačky pridáme kakao. Pomocou vrecúška na zdobenie ozdobíme tortu oboma šľahačkami a dáme ju stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.