Pridať recept

Chutná harlekýn torta

12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

4 ks
vaječný žĺtok
100 g
práškový cukor
50 g
hrubá múka
20 g
kakao
4 ks
vaječný bielok

Krém

70 g
maslo
30 g
hladká múka
250 ml
mlieko
100 g
cukor
100 g
maslo
50 g
kakao

Na ozdobu

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač
1 PL
kakao

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Primiešame múku, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Vymiešame hladké cesto, ktoré prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Korpus pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.
 
2.
V hrnci si pripravíme bešamel z masla, múky, mlieka a omáčku necháme vychladnúť. Cukor zmiešame s maslom a kakaom. Postupne pridáme bešamel a vymiešame hladký krém.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho natrieme pripraveným čokoládovým krémom. Vložíme ho na chvíľu do chladničky stuhnúť.
4.
Medzitým si vyšľaháme smotanu spolu so stužovačom a rozdelíme ju na dve časti. Do jednej časti šľahačky pridáme kakao. Pomocou vrecúška na zdobenie ozdobíme tortu oboma šľahačkami a dáme ju stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať