Crostini s paprikovo-paradajkovou nátierkou a cuketou
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
červená paprika
3
ks
paradajka
2
strúčiky
cesnaku
1
hrsť
lieskovce
extra panenský olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1
ks
menšia cuketa
postup
Fantastická nátierka z pečenej zeleniny.
1.
Zeleninu umyjeme. Do pekáča dáme rozrezanú papriku, paradajky a očistený cesnak, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Pečieme 20 minút pri teplote 200 °C.
2.
Upečenú zeleninu rozmixujeme s orechami a dvoma lyžicami olivového oleja. (Paradajky pred rozmixovaním očistíme od šupky.) Ak je omáčka hustá, prilejeme vodu. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Cuketu narežeme na menšie časti a opečieme.
3.
Na plátky opečenej bagety dáme lyžicu nátierky a navrstvíme cuketu. Môžeme pokvapkať olivovým olejom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.