Pridať recept

Polievka z opečenej cibule

ingrediencie

1 ks
cesnaku
1 ks
väčšia cibuľa
2 ks
zemiak
1 liter
hydinový vývar
1 dl
smotana
2 PL
olej
trochu
čerstvá bazalka rozmarín alebo tymián
podľa chuti
soľ
podľa chuti
chlebové krutóny

postup

1.
Nakrájanú cibuľu speníne v hrnci na rozohriatom oleji a vhodíme pokrájané zemiaky na kocky. Všetko zalejeme horúcim hovädzím vývarom a varíme asi 12 minút. Potom pretlačíme cesnak a všetko spolu premixujeme.
 
2.
Na zjemnenie polievky použijeme smotanu a ešte 2 minúty prevaríme. Hotovú polievku ozdobíme čerstsvou bazalkou a servírujeme s opečenými chlebovými krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Famózna cibuľačka a cesnačka
Poctivá cibuľačka a cesnačka: Základ jesennej kuchyne
Prečo sú polievky počas jesene tak dôležité? Pretože vás príjemne zahrejú, vďaka zelenine sú plné...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...